Sommaren är här, men även om reserestriktionerna har lyfts bort blir sommaren inte riktigt som vanligt. Vi måste noggrant följa de rekommendationer som finns och hjälpas åt att välkomna våra besökare på ett tryggt och ansvarsfullt sätt.

Så här arbetar vi med evenemang just nu
Förbudet mot sammankomster med mer än 50 personer finns kvar tills vidare. Det betyder att alla sommarens stora evenemang har fått ställas in eller flyttas fram. Under hela våren har vi haft täta kontakter med stadens arrangörer och med Kalmars tillståndsgrupp för att testa alternativa evenemangsidéer. Tyvärr sätter nuvarande restriktioner stopp för det mesta just nu.

För att säkra Kalmars evenemangsutbud på sikt lägger vi också mycket tid på att utveckla befintliga evenemang och på att värva och utveckla nya. Vi planerar dessutom för hösten, så att vi ska vara redo om restriktionerna hinner ändras.

I veckan kunde vi presentera en rolig nyhet inför 2021. Det populära evenemanget Guldagility kommer tillbaka den 11-18 juli 2021. 1 500 ekipage från 10 länder väntas delta, så evenemanget kommer att generera viktiga intäkter till staden.

Så här arbetar vi framåt
Nu är det viktigare än någonsin att vi arbetar tillsammans, för att vi ska kunna återställa samhället på ett bra sätt. Destination Kalmar arbetar med flera satsningar som ska stärka destinationen på sikt. Ett exempel är den idékatalog, som Destination Kalmar och Kalmar kommun tillsammans har tagit fram. Katalogen innehåller 13 idéer på projekt, som ska göra Kalmar ännu attraktivare.

En idé från katalogen, som snart kommer att förverkligas, är belysning på Bastion Erik. Fortfarande ser vi också idéer bli verklighet från den förra idékatalogen, från 2011. Tjärhovspromenaden, som kommer att stå klar i slutet av året, var en av de idéer som fanns med där.