Vår marknadsföringskampanj

Den sociala mediekampanjen sattes igång på riktigt i mitten av juni och har nyss passerat 1 000 000 exponeringar/visningar för drygt 500 000 olika personer. Vi kör i första delen ut fem olika filmer via Facebook och Instagram, vilket följs upp av ökad exponering under sommaren. Vi siktar på runt 2,5 miljoner visningar när sommaren är slut. Löpande kommunikation i våra sociala kanaler fortsätter som vanligt förstås. Ovan visas ett exempel från Instagramflödet. Printmässigt rullar vi i dagarna ut helsidor i Dagens Industris bilaga Bon Voyage. Aftonbladet Söndag, Aftonbladet Weekend och några till.

Läs mer

Sommarrapport från Destination Kalmar

Sommaren är här, men även om reserestriktionerna har lyfts bort blir sommaren inte riktigt som vanligt. Vi måste noggrant följa de rekommendationer som finns och hjälpas åt att välkomna våra besökare på ett tryggt och ansvarsfullt sätt. Så här arbetar vi med evenemang just nu Förbudet mot sammankomster med mer än 50 personer finns kvar tills vidare. Det betyder att alla sommarens stora evenemang har fått ställas in eller flyttas fram. Under hela våren har vi haft täta kontakter med stadens arrangörer och med Kalmars tillståndsgrupp för att testa alternativa evenemangsidéer. Tyvärr sätter nuvarande restriktioner stopp för det mesta just nu. För att säkra Kalmars evenemangsutbud på sikt lägger vi också mycket tid på att utveckla befintliga evenemang och på att värva och utveckla nya. Vi planerar dessutom för hösten, så att vi ska vara redo om restriktionerna hinner ändras. I veckan kunde vi presentera en rolig nyhet inför 2021. Det populära evenemanget Guldagility kommer tillbaka den 11-18 juli 2021. 1 500 ekipage från 10 länder väntas delta, så evenemanget kommer att generera viktiga intäkter till staden. Så här arbetar vi framåt Nu är det viktigare än någonsin att vi arbetar tillsammans, för att vi ska kunna återställa samhället på ett bra sätt. Destination Kalmar arbetar med flera satsningar som ska stärka destinationen på sikt. Ett exempel är den idékatalog, som Destination Kalmar och Kalmar kommun tillsammans har tagit fram. Katalogen innehåller 13 idéer på projekt, som ska göra Kalmar ännu attraktivare. En idé från katalogen, som snart kommer att förverkligas, är belysning på Bastion Erik. Fortfarande ser vi också idéer bli verklighet från den förra idékatalogen, från 2011. Tjärhovspromenaden, som kommer att stå klar i slutet av året, var en av de idéer som fanns med där.

Läs mer

Lägesrapport från Destination Kalmar

Lägesrapport från Destination Kalmar Effekterna av coronaviruset påverkar oss alla och det är många företag och organisationer som har det svårt just nu. Vi på Destination Kalmar håller oss uppdaterade om utvecklingen och följer myndigheternas rekommendationer noggrant. Samtidigt gör vi vårt bästa för att hålla verksamheten igång och förbereda Kalmar inför sommarsäsongen. Det innebär till exempel att: Kalmar Turistcenter har öppet som vanligt. Kalmar Slott och Slottsrestaurangen har öppet som vanligt, d.v.s. på helger nu under lågsäsong. Däremot är de guidade turerna för närvarande inställda. Vi håller tät kontakt med Kalmars evenemangsarrangörer. Just nu fattar flera arrangörer beslut om att ställa in eller flytta fram evenemang som skulle ha ägt rum under våren. Som läget ser ut nu räknar vi med att evenemang från och med den 1 juni kommer att bli av som planerat, men vi följer såklart utvecklingen av de nationella riktlinjerna för evenemang.

Läs mer